Bewoners

Onze bewoners zijn katten die bij ons in de opvang of in een gastgezin verblijven. Ze hebben intensieve zorg nodig of zijn door hun gedrag (bijvoorbeeld incontinentie) niet plaatsbaar. Ze mogen hun leven lang bij ons wonen. We stellen ze hier even voor:

Tuso
Tuso

september 2023
Maak kennis met Tuso, hij is een paar weken geleden in de opvang gekomen. We kregen een noodoproep van de familie van zijn baasje. Zijn baasje is opgenomen in een verpleeghuis en Tuso kon niet mee. Tuso is bijna 18 jaar, dus een echte senior, hij heeft een gezondheids check gehad bij de dierenarts en behalve een flinke hartruis is hij gezond. Tuso kon niet naar de familie, omdat hij niet altijd even zindelijk is. Hij zat al een maand alleen in huis en hij werd eenzaam, er moest een oplossing gevonden worden . Bij ons kwam het verzoek binnen om Tuso op te nemen en dat hebben we in overleg met het bestuur gehonoreerd. Dus welkom Tuso, we gaan goed voor je zorgen .


Casper

Casper

1 juli 2023
Casper is een ontzettend lieve kater die een paar weken geleden uit Griekenland is gekomen. De eerst foto laat zien in wat voor toestand hij gevonden is. Gelukkig is hij gered door Flora. Hij is nog jong is helaas doof en besmet met FIV . Hij is al een paar keer bij de dierenarts geweest, is verkouden en zijn gebit moet schoon gemaakt worden . Er zijn ook meerdere klieren opgezet, daar krijgt antibiotica voor, nu maar hopen dat dat helpt . Hij oogt niet ziek, we gaan er alles aan doen om hem een goede tijd bij ons te geven. Zet hem op Casper, je bent zo jong, eindelijk is het goede leven begonnen, geniet er van.Tristan
Tristan

20 mei 2023
Welkom Tristan, je stond al een hele poos op onze wachtlijst. En omdat Miepie en Kyra overleden zijn is er een plekje voor jou. Tristan komt van Dierenopvangcentrum HoKaZo, hij is als zwerver gevonden. Hij heeft diabetes en FIV dus vrijwel kansloos om te herplaatsen.
Het is een hele lieve kater die een zwaar leven heeft gehad, maar dat is dankzij de goede zorg van Hokazo verleden tijd. We gaan goed voor je zorgen lieve Tristan, het zware leven op straat is verleden tijd.
Ozzy
Ozzy

24 december 2022
Vlak voor kerst kregen we via Stichting Hanna, Dierentehuis de Achtste Hemel een spoed oproep voor opvang binnen. We zitten eigenlijk helemaal vol, maar voor nood is er altijd plek. En door een goede samenwerking tussen verschillende stichtingen kunnen we veel katten redden. Deze geweldige lieve kater Ozzy is 7 jaar oud en heeft diabetes en blaasgruis. Dus moet hij dieetvoer voor zijn gruis en mag niets anders eten. Hij heeft verstopt gezeten en dat willen we niet weer.
Luigi_klein
Luigi

11 oktober 2022
Maak kennis met Luigi, hij is 2 jaar en had suikerziekte, hij stond al een jaar op onze wachtlijst als Diabeteskat, dus kansloos in Griekenland. In oktober is hij hier gekomen, hij had het in het begin moeilijk om zich aan te passen. Door een controle bij de dierenarts bleek hij een heel slecht gebit te hebben, dat we hebben we laten behandelen. Er is alles getrokken, behalve de hoektanden, dus van die pijn is hij verlost. Toen hij hier kwam hoefde ik na wat metingen maar weinig insuline te spuiten en nu zijn slechte gebit getrokken is, hoef ik helemaal niet meer te spuiten.

Het is een lieve kater die graag wil verhuizen naar een eigen baasje met een lekkere bank. Dus weet u iemand, of vindt u hem zelf leuk, stuur een berichtje.Erik_klein
Erik

30 september 2022
Maak kennis met Erik, een nieuwe opvanger, ook na aanleiding van een noodoproep van Simon.

Eind september is Erik bij ons gekomen, hij komt uit Griekenland. Hij is hier gekomen via een andere stichting en was al besproken. Maar helaas, Erik kwam ziek aan, is gelijk naar de dierenarts gebracht, de lange reis was hem bijna fataal geworden. Hij kreeg gelijk vochtinfusen en er werd bloedonderzoek gedaan. En daar blijkt uit dat hij Pancreatitis heeft en diabetes, de adoptant zag af van de adoptie, wat ook wel te begrijpen is. Maar wat nu ....ze vonden ons en Erik werd, toen hij stabiel was, gebracht. De pancreatitis is nu genezen en de diabetes ook . Hij heeft een echo gehad, omdat hij een beetje dikke buik heeft, daaruit bleek dat hij heel veel lucht en eten en ontlasting in zijn maag en darmen heeft. Het kan komen door het vele en snelle eten wat hij doet als ex zwerver, dat gedrag moet over gaan als hij door heeft dat het eten elke keer weer komt. Het gaat nu goed met hem, hij komt aan in gewicht en de vacht wordt ook weer mooi. Binnenkort gaan we hem proberen te herplaatsen, het is een ontzettend lieve kater, die een eigen plekje verdient.Poes
Poes

8 juli 2022
We kregen een paar weken geleden een hulpvraag, waar snel op gereageerd moest worden. Het gaat om een kater met suikerziekte, zijn baasje kon door beperkingen de zorg niet geven. De kater genaamd POES is al flink vermagerd, dus als we hem gaan helpen moet het ook snel gebeuren. Als de diagnose suikerziekte gesteld wordt, dan is het meestal een poosje aan de hand, voordat het opvalt dat de kat afvalt veel drinkt enz. Dan heb je twee keuzes: behandelen of euthanasie. Gelukkig heeft de familie van de eigenaar hulp gezocht en hadden wij nog een plekje vrij die wij bewaren voor noodgevallen. Maar nu zijn we echt helemaal vol.

Poes is een hele lieve kater die nu nog in de opvang kooi zit, omdat hij nog in de fase zit van eten, eten, eten. En dat helpt hem niet, maar ze hebben zo’n honger als ze zo vermagerd zijn en nog maar pas gestart zijn met de insuline. We hopen dat het over een poosje stabiliseert. We hebben dit gezien bij Stoffel, die ook erg mager in de opvang kwam, die at zelfs sperziebonen. Welkom Poes, we gaan goed voor je zorgen.Bella
Bella

29 juni 2022
Maak kennis met Bella, ze is hier gekomen via Stichting Zwerfkat Boxtel. Ze is afgestaan omdat ze steeds meer ging plassen buiten de bak. Bella is gehandicapt, dat komt omdat er per ongeluk een kind op haar is gaan zitten toen ze een kitten was. Er zijn door de stichting röntgenfoto’s gemaakt, er zit een oude breuk in de rug, rechter achterpoot is stijf, kruisbanden waren afgescheurd en linker heup is stijf. Ze kan zich ondanks haar handicap goed redden en zat al hoog in de krabpaal, tja katten…. Het plassen in huis kwam door een blaasontsteking en blaasgruis en waarschijnlijk stress. Welkom Bella, we gaan heel goed voor je zorgen.Chappie
Chappie

7 mei 2022
Maak kennis met Chapeluur (Chappie), een nieuwe diabeteskat, ze komt uit België. Haar baasjes konden door omstandigheden niet meer voor haar zorgen. Ze hebben alles ondernomen om haar te herplaatsen, maar dat lukte niet. We kregen een spoed en wanhopige hulpvraag en ondanks dat we vol zitten hebben we daar altijd plek voor.

Chappie had een moeilijke start, het eten ging moeizaam en toen helemaal niet meer. Ze begon te kwijlen en gaf pijn aan, dus zijn we begonnen met dwangvoeren en zijn naar de dierenarts gegaan. Die constateerde kleine zweertjes op de lip en een grote op de tong. Ze heeft het een paar jaar eerder ook gehad en door de stress van het verhuizen is het terug. De dierenarts heeft haar een dexamethason injectie gegeven en een prednoral tabletjes kuurtje. Ze krijgt ook dieetvoer en gelukkig is ze helemaal opgeknapt, ze eet weer goed en is niet meer zo mopperig. We komen er wel lieve Chappie, het gaat helemaal goed komen, nu de diabetes nog onder controle krijgen dat heeft ze al vanaf geboorte. Het heeft een jaar geduurd, voordat ze de diagnose diabetes kreeg. Ze is nog maar 3 jaar oud en heeft haar hele leven al gezondheidsproblemen.De twee...
de twee

18 oktober 2021

Welkom twee schatjes uit Griekenland: Janine en Jasmine. Zij komen van de opvang van Flora, waar ook onze andere 3 katjes vandaan komen.

De drie...
Drie
14 juni 2021
We hebben afgelopen maandag 14 juni 2021 drie Griekse stumpertjes van Schiphol gehaald. Onze hulp werd weer ingeroepen door onze Griekse vriendin. Maak kennis met Parky de slechtziende , Deaf die verschillende medische problemen heeft en besmet is met aids en Magou die snottert en ook besmet is met aids.Luna
Luna

10 juni 2021

En kijk eens wie we daar hebben Luna, ze is helaas terug gekomen naar de opvang. Ze ging haar oude gedrag vertonen waarvoor ze al eerder in het asiel is teruggebracht. Ze gaat zonder aanleiding in de aanval zodat de eigenaar bang voor haar wordt. Dit gedrag toont ze niet in opvang maar blijkbaar wel als ze alleen bij een baasje is. Het is wel een katje met karakter als ze schrikt of het staat haar niet aan dan komen de nageltjes. Dus lieve ondeugende Luna blijft nu lekker bij ons wonen dat is blijkbaar wat ze wil. Welkom weer Luna we gaan goed voor je zorgen.


Nog even de historie...
19 januari 2021

Luna is geplaatst en ze is al naar haar nieuwe huisje vertrokken. Iedereen bedankt voor het delen en reacties.

Nieuw baasje gezocht voor Luna. Luna is een lief en eigenwijze poes van 5 jaar. Het is een poes die graag aangehaald wordt en graag in je gezelschap verkeert. Maar het is geen schoot poes, ze wil graag haar eigen gang gaan en niet tot iets gedwongen worden. Andere katten vindt ze niet zo geslaagd, ze heeft graag het huis voor zich alleen. Ze is ingeënt, gechipt en gesteriliseerd. Omdat ze gezond is en jong gunnen we haar een eigen huisje. Wie geeft haar een kans op een fijn nieuw leven, het bericht delen is ook helpen.

3 oktober 2020

Een paar weken geleden is Luna in de opvang gekomen, ze komt van een andere opvang. Het is een pittig, maar ook lief poesje, ze komt uit het asiel waar ze het helemaal niet naar de zin had. Het is een lief poesje zolang je geen druk op haar legt, we gaan haar proberen te herplaatsen bij iemand die geduld heeft en niets van haar wil.

Minoes
Minous

14februari 2021

Minous is alweer een paar weken geleden in de opvang gekomen. Ze is 14 jaar en afgestaan door haar eigenaar, omdat ze een wildplasser is geworden. Er is alles aan gedaan om de oorzaak te vinden, het speelt al een poos en het gaf veel stress voor de kat en de eigenaar. Daarom zag de eigenaar geen andere uitkomst dan Minous herplaatsen, maar wie wil een kat met dit probleem. Wij kregen het verzoek om Minous op te nemen en dat hebben we gedaan. Minous is een poes met een eigen willetje, maar dat mag, niets moet en haast alles mag. Welkom thuis Minous, we gaan goed voor je zorgen.Karel
Karel

24 november 2020

10 december 2020 Dinsdag 24 november is een nieuwe kater in de opvang gekomen, lees hieronder zijn verleden, het is weer bedroevend. Karel is een kater van ongeveer 9 jaar, hij is door zijn baasje in de steek gelaten. Zijn baasje is verhuisd en Karel bleef achter. De buurt heeft hem eten gegeven, maar nu het slechter weer werd, hebben ze hulp gezocht. En dat kregen ze door een goede vriendin die ook katten vangt en opvangt. Maar het viel haar op dat hij erg veel dronk, daarom kreeg ik een berichtje voor advies. Ik ben gaan kijken en heb de bloedsuiker gemeten, die was iets verhoogd. Ik heb hem meegenomen en ben met hem naar de dierenarts gegaan. Er is volledig bloedonderzoek gedaan en alles was goed, schildklier, lever en nieren. Hij had wel hoog suiker BSS 22.6, de fructosamine was wel goed. Ook heeft hij een slecht gebit en is niet gecastreerd, ingeënt en gechipt. Volgende week wordt zijn gebit gedaan en daarna als dat hersteld is castreren enz.
De urine laten testen, dat geeft veel suiker aan en ik heb zelf een paar keer gemeten 16.3 enz. Dus suiker is waarschijnlijk heel recent, vandaar dat de Fructosamine nog niet verhoogd is. In overleg starten we vanavond met 1 ie. Het is een hele lieve kater, die een nieuwe kans verdient en die gaan we hem geven.

Toby
Toby

16 Mei 2020

Er is een nieuwe bewoner gekomen. Hij heet Toby en hij is 8 jaar en het is een Brits langhaar. Helaas heeft Toby vanaf kitten al chronische niesziekte. En het ging niet meer in huis, vandaar het verzoek om Toby nog een mooi leven te geven in onze opvang. Waar alles beter is schoon te houden dan in een gewoon huis. Welkom lieve Toby, we gaan goed voor je zorgen.Sjors
Sjors

19 mei 2018

Lees hieronder het berichtje van Dia:

Hieronder het verhaal van Sjors: helaas heeft niemand zich gemeld om Sjors een nieuw huisje te geven. We hadden al een poosje contact met de eigenaar van Sjors, ze hebben heel erg hun best gedaan om Sjors goed te behandelen. Ze zijn gestart met de insuline, maar op lange termijn was dit niet te doen. Hij was nog maar een week bij zijn huidige eigenaar toen de diagnose suikerziekte viel. En terug naar zijn oude baas was onmogelijk, er werd een beroep op ons gedaan en ondanks dat het eigenlijk vol, hebben we toch Sjors opgenomen, omdat dit zo verdrietig was voor iedereen.

Welkom Sjors, we gaan goed voor je zorgen. Diabeteskat nummer 10.


Het verhaal van Sjors

Sjors is een lieve gecastreerde kater van bijna 5,5 jaar oud. Hij is altijd netjes gevaccineerd en tot op heden altijd gezond geweest. Het is een aanhankelijke kat die graag bij je komt liggen. Hij heeft altijd binnen geleefd en is het enige huisdier in huis. Na verhuizing viel op dat hij meer is gaan drinken en plassen en na een aantal onderzoeken is gebleken dat Sjors suikerziekte heeft. Helaas is zijn huidige baasje niet in de mogelijkheid om Sjors de zorg te bieden die hij nu nodig heeft.

Daarom proberen zij een nieuw baasje voor Sjors te vinden die deze zorg kan dragen.


 Valid XHTML 1.0 Transitional